En vuxen flickas drömmar.

Alla inlägg den 16 september 2010

Av Linn - 16 september 2010 18:57

Nu i valtider diskuteras det väldigt mycket om politik överallt. Och jag kan inte säga att jag är speciellt engagerad egentligen. Det borde man vara, man borde bry sig om hur man vill att detta land skall styras.
Men jag bryr mig ändå såpass mycket att jag vet vad jag väljer och varför.
Som många av mina nära och kära runtomkring mig röstar jag på de rödgröna. Kanske inte så mycket för mig själv egentligen, utan mer med min lillasyster i åtanke. Och självklart alla som sitter i en liknande situation. Hon är en ung ensamstående mamma, (förutom varannan helg). Som jobbar som timvikarierande undersköterska. Ett klassiskt exempel på någon som sitter i en ganska knivig situation. Och bara genom hennes förklaring till varför inte skolan och vården skall privatiseras kan jag känna att jag röstar med hjärtat.

Det hon sa var att hon inte vill att hennes dotter inte skall behöva få en sämre utbildning för att hennes mamma är fattig. Och att hon aldrig vill känna känslan: - Har jag råd att bli behandlad på sjukhuset eller kommer dom neka mig vård för att jag inte har pengar?

Bara där fattar man varför man röstar åt det röda hållet. Alla lika, eller så gott det går iallafall.
För min egen del vet jag inte vad som är mest givande. Jag har a-kassa, är på väg på jobbintervju och kommer förmodligen snart ha ett jobb igen. Jag sitter inte emellan på samma sätt som min syster. Som tvingas flytta dit det för tilfället finns jobb, och slita upp sin dotter från vänner och dagis/dagmamma bara för att hon inte kan bli fastanställd och få den tryggheten. Och som måste ta hjälp av vänner och familj för att någon skall kunna passa hennes dotter då hon jobbar obekväma arbetstider.
Men det här är ju bara min åsikt. Och jag hoppas att sverige känner någon sympati för de människor som sitter i liknande situationer. Och tänker lite mer med hjärtat än plånboken. Tänk vilken trevlig värld det hade varit om det varit så..

Av Linn - 16 september 2010 10:16

Japp nu packas det sista inför ödesfärden, jag ska även hinna med att förtidsrösta och irra runt och fundera om jag glömt nåt.

Men än finns tid.

Emmy är påväg och vi ska sammanstråla och äta nåt och rösta. Eftersom jag inte är hemma på söndag måste jag hinna det idag. Det är VIKTIGT!


Presentation


En blogg om en vanlig vardag. Om kärlek och musik och livets små önskningar.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20
21 22
23
24
25 26
27 28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

In english please?

Bloggerfy

kitty


Ovido - Quiz & Flashcards